2

Pyszna słodkość

Cukier      Co sprawia, że uśmiechamy się częściej i mamy więcej energii? Oczywiście cukier! Lubimy sobie osłodzić kawę, herbatę, ciasta, drinki. W dzisiejszym wpisie o sposobach dosładzania.

Wielkiej filozofii związanej z cukrem nie ma. Natomiast można poszaleć robiąc infuzowane syropy cukrowe. Podstawowy syrop barmański jest robiony prostą metodą: do dzbanka wsyp 2 szklanki cukru, wlej jedną szklankę wrzątku, zamieszaj aż się rozpuści i gotowe!

Większą zabawą są infuzowane syropy, nieskończenie wiele kombinacji, a ogranicza nas tylko wyobraźnia. Najlepiej jest w garnku zagotować cukier i wodę w proporcji 1:1 dodając do tego roztworu wybrany składnik, który wypuści swój smak. Może to być laska wanilii, skórki z cytrusów, zioła, owoce suszone, herbaty i wiele innych. Można je mieszać, aby był np. słodko ostry.

Zrobisz go w domu i możesz dowolnie dosładzać swoje drinki, kawy, herbaty. Więcej pomysłów w bieżących wpisach.

 

 

 

Tasty

Profesjonalny barman na wesele. Doświadczenie koktajlowe gwarantuje pyszne doznania smakowe w płynnej postaci. Atrakcyjna oferta dopasowana do potrzeb organizatorów. Napisz tastypolewa@gmail.com :)

2 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *